WLTP/NEDC

WLTP/NEDC

Sinds september 2017 wordt er een volledige nieuwe methode gebruikt om de uitstoot van auto’s te meten: de WLTP (worldwide harmonized light vehicle test procedure). Langzamerhand zou deze test de NEDC test moeten vervangen.

Wat is WLTP?

De WLTP test vervangt de NEDC test die al jarenlang gebruikt wordt. De nieuwe WLTP test zou moeten zorgen voor een meer gericht en scherper beeld in de het brandstofverbruik en de uitstoot van nieuwere auto’s. Daarnaast kan er gekeken worden naar de nieuwe elektrische en hybride auto’s met deze berekening.

Verschil tussen WLTP en NEDC

De WLTP is een andere methode dan de oudere NEDC test die wij kennen. Voorheen werd er een schatting gemaakt van theoretische rijprofielen in de NEDC test. Nu wordt er gekozen voor een realistische representatieve test op basis van daadwerkelijke rijgegevens. Dit geeft een betrouwbaarder beeld dan voorheen.

 

WLTP en de gevolgen voor de BPM

Omdat de BPM direct in relatie staat met de CO2 uitstoot, betaalt men op dit moment vaak te veel BPM voor WLTP geteste auto’s.

 

Bezwaar WLTP geteste auto

J-Tax automotive is gespecialiseerd in het voeren van bezwaren tegen WLTP-geteste auto’s. Om het bezwaar in te dienen hebben we de volgende gegevens nodig:

  • Kopie aangifte BPM
  • NL kentekennummer
  • Kopie van betaalbericht
  • Datum  BPM betaling

 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig m.b.t de WLTP/NEDC? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen